Fuud utökar närvaro inom träning och friskvård – säkrar listning hos Nordic Wellness

STOCKHOLM, 28 april, 2022 10.00 CET

Fuuds varumärken inom funktionsdrycker, iQ Fuel och Homie Synbiotic, blir centralt listade hos träningskedjan Nordic Wellness. Nordic Wellness är en av Sveriges största gymaktörer med cirka 300 enheter och över 350 000 aktiva medlemmar. Lanseringen hos gymkedjans cirka 300 enheter sker under april-maj 2022. Tillsammans med Foodbox distribution i samma försäljningskanaler når Fuud nu cirka 850 gym-, tränings-, och sportanläggningar i Sverige.

Den centrala listningen hos Nordic Wellness är ett viktigt steg för Fuud att utöka sin närvaro och positionering av varumärken mot målgruppen inom träning, sport och hälsa. Försäljningskanalen bidrar till ökad omsättning samtidigt som den är ett viktigt skyltfönster för att synliggöra varumärkena och bidra till förstagångsköp. Fuuds ökade distribution inom detta segment öppnar även upp för stora möjligheter för line extensions och nya partnerskap inom dessa försäljningskanaler. Varumärkena Homie Synbiotic och iQ Fuel, tillsammans med Foodbox, finns genom lanseringen representerade på träningsanläggningar i Sverige där aktiva medlemmar uppgår till totalt över 700 000.

För ytterligare information, kontakta:

Peter Blom, VD

E-mail: peter.blom@fuudunited.com

Tfn: 070-655 56 98

Om Fuud-koncernen

Med visionen att vara nordisk marknadsledare 2025 samlar Fuud en rad spännande svenska varumärken inom Functional Foods under samma tak, för att med gemensam kraft utmana de befintliga spelarna inom en av livsmedelsbranschens snabbast växande kategorier.

Fuud växer genom en kombination av organisk tillväxt och förvärv med stort fokus på högkvalitativt innehåll, spännande innovationer och attraktiv design. Fuuds mål är att erbjuda nya och bättre alternativ än de som redan finns på marknaden, och samtidigt bidra till såväl bättre hälsa som ökad livskvalitet för Nordens befolkning.

Med naturligt inbyggd framåtanda, en stark och hungrig säljkår samt en rad rutinerade nyckelspelare i ledning och styrelse har Fuud skapat en balans mellan muskler, driv och erfarenhet. Inom Fuud-koncernen finns just nu följande varumärken: iQ Fuel, Homie, Beijing8, Juica, Juicekultur, Bacoccoli, Frill, Nathalie’s, Barfly, Bezzt of Nature och Legendz.

Bolaget är baserat i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market, kortnamn Fuud. FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser. Tel. +46 (0) 8 528 00 399, email info@fnca.se.

Dokument

Fler nyheter

Peter Blom, VD Fuud

“Med naturligt inbyggd framåtanda, en stark och hungrig säljkår samt en rad rutinerade nyckelspelare i ledning och styrelse ska vi inta positionen som ett av Nordens ledande bolag inom Functional Foods.”

Prenumerera på våra pressmeddelanden

Anmäl dig och missa inte våra senaste produktlanseringar eller de senaste nyheterna från oss.