Operationell uppdatering: Avtal och team på plats för fortsatt snabb och lönsam expansion

STOCKHOLM, 22 sep, 2021 09.30 CEST

Viktiga händelser i sammandrag:

iQ Fuel växer snabbt genom central listning hos Circle K i Sverige och S-gruppen i Finland

 • iQ Fuel har centrallistning hos Circle K i Sverige, och funktionsdrycken har lanserats på kedjans cirka 300 återförsäljare.
 • iQ Fuel lanseras under november även via centrallistning på Finlands största dagligvarukedja S-gruppen som har cirka 1100 butiker i landet.

Kommentar: Centrallistning skapar förutsättningar för snabb expansion då produkten centralt blir en del av kedjans marknadsföring och it- och distributionssystem.

Beijing8 – marknadsinvesteringar, ökad distribution och försäljning

 • Samarbete med TV4 och Köket.se inlett under september.
 • Försäljningen av dumplings ökade under september cirka 100% jämfört med föregående år.
 • Fuuds gemensamma säljkår har ökat distributionstäckningen i Sverige med över 40%.
 • Dubblering av produktionskapacitet för att möta ökade volymer inför central-listning hos ICA som startar från och med slutet av september 2021.

Kommentar: Med Fuuds gemensamma säljkår och en central listning hos ICA skapas goda förutsättningar för en fortsatt snabb expansion

Satsning inom E-commerce

 • Rekrytering av erfaren Growth Manager som tillträtt i september. Ali Nouri, grundare av internationella klockmärket Carl Edmond.
 • Lansering av central e-handel under Q3-Q4 2021. Synergier mellan varumärkena i form av nyhetsbrev, kampanjer, korsförsäljning,
  ökade snittordrar, gemensam distribution/logistik.

Kommentar: Genom e-handel skapas förutsättningar för en snabbare och kostnadseffektivare expansion och genomgående högre bruttomarginaler.
 

Rekryteringar av nyckelpersoner

 • Camilla Lönn tillträdde som ny CFO den 1a september. Camilla har tidigare erfarenhet som CFO på Karo Pharma, CFO på Boomerang, Business Controller på Mobiloperatören 3 och Svenssons i Lammhult.
 • Louise Nobel, tidigare marknadschef för NOCCO hos Vitamin Well och Marketing Manager på Spotify, tillträder som Marknadsdirektör för Fuud i november 2021.

Kommentar: Ett erfaret team möjliggör att potentialen för snabb och lönsam expansion tillvaratas.

Lansering av Juicekultur – Bara juice från press till flaska

 • Varumärket Juicekultur lanseras under V.39 hos 7-Eleven och Pressbyrån i Sverige.
 • Juicekultur är Sveriges enda ekologiska fruktjuice som varken är baserad på koncentrat eller värmebehandlad. Juicekultur är en äkta juice som både är ekologisk och fri från tillsatser.

Kommentar: Lanseringen av Juicekultur hos 7-Eleven och Pressbyrån är en strategiskt viktig kanal för både volymförsäljning och varumärkesexponering.

Lansering av Barfly – Juicevarumärke mot HORECA-segmentet

 • Varumärket Barfly har lanserats på juice-marknaden och riktar sig till barer, restauranger och nattklubbar.
 • Konkurrenskraftigt genom kombinationen av lång hållbarhetstid genom kallpressning, hög kvalité och ekologiska produkter.

Kommentar: Juicemarknaden karakteriseras av snabb tillväxt, och konsumtionen av drinkar med baser av juicer är stor.

Släppta restriktioner ger kraft åt samarbetet med HockeyAllsvenskan

 • Livepublik på allsvenska hockeymatcher förväntas ge ökad försäljning och exponering genom Fuuds samarbete med HockeyAllsvenskan.
 • Släppta restriktioner möjliggör säljnära aktiviteter i form av butik-events, tävlingar, smakprovningar och försäljning på arenorna.

Kommentar: Samarbeten i idrottssammanhang är ett kraftfullt och kostnadseffektivt sätt att bygga varumärken.

Produktutveckling och nyhetslanseringar inför Q1 2022

 • En rad nyheter och nya produktgrupper planeras för lansering via centrala listningar under första kvartalet 2022.

Kommentar: Organisation och flera centrala listningar är på plats vilket skapar förutsättningar för en lönsam och snabb expansion via nya produkter.

Avslutande kommentar av VD Peter Blom

Fuud befinner sig i en position för att kunna utvecklas starkt de kommande åren. Vi har under 2021 förändrat bolagets inriktning mot att bli ett ledande Functional Foods-bolag i Norden. Genom förvärv och organisk tillväxt kommer vi under 2022 se en snabb förbättring av lönsamheten.

Jag får ofta frågan om det inte blivit svårare att hitta förvärvsobjekt. Min bedömning är att jag nog aldrig upplevt att det finns så många intressanta och lönsamma förvärvsobjekt som nu.

Till det kan läggas att vi genom rätt personer och rätt avtal lättare och snabbare kan räkna hem nya förvärv. Vår offensiva plan kräver även fortsättningsvis att vi har rätt inställning, att vi är seriösa och disciplinerade. Vår startade resa är offensiv till sin karaktär och bygger på starka kommersiella grunder.

Vår plan är att förstärka vår position ytterligare i Norden inom Functional Foods med målet att uppnå en ledande positionen vid utgången av 2025.

Vi är redo att ta nästa steg i vår geografiska expansion. Nästa steg innebär att vi tar klivet in i Danmark.

Under nästföljande år kommer vi lansera flera nya produkter och varumärken. Vi har stärkt vår organisation för att möta de nya utmaningarna, och Fuud har nu alla förutsättningar att lyckas väl. Fuud är ett intressant alternativ för aktieägare som vill investera i Functional Foods. Vi ser med tillförsikt på vår förmåga att kunna fortsätta leverera en snabb och allt lönsammare tillväxt. – Peter Blom, september 2021.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Blom, VD Fuud AB

Tel: +46 706 555 698

E-mail: peter.blom@fuudunited.com

Om Fuud-koncernen

Med visionen att vara nordisk marknadsledare 2025 samlar Fuud en rad spännande svenska varumärken inom Functional Foods under samma tak, för att med gemensam kraft utmana de befintliga spelarna inom en av livsmedelsbranschens snabbast växande kategorier.

Fuud växer genom en kombination av organisk tillväxt och förvärv med stort fokus på högkvalitativt innehåll, spännande innovationer och attraktiv design. Fuuds mål är att erbjuda nya och bättre alternativ än de som redan finns på marknaden, och samtidigt bidra till såväl bättre hälsa som ökad livskvalitet för Nordens befolkning.

Med naturligt inbyggd framåtanda, en stark och hungrig säljkår samt en rad rutinerade nyckelspelare i ledning och styrelse har Fuud skapat en balans mellan muskler, driv och erfarenhet. Inom Fuud-koncernen finns just nu följande varumärken: iQ Fuel, Homie, Beijing8, Juica, Juicekultur, Bacoccoli, Frill, Nathalie’s, Barfly och Bezzt of Nature.

Bolaget är baserat i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market, kortnamn Fuud. FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser. Tel. +46 (0) 8 528 00 399, email info@fnca.se

Dokument

Fler nyheter

Peter Blom, VD Fuud

“Med naturligt inbyggd framåtanda, en stark och hungrig säljkår samt en rad rutinerade nyckelspelare i ledning och styrelse ska vi inta positionen som ett av Nordens ledande bolag inom Functional Foods.”

Prenumerera på våra pressmeddelanden

Anmäl dig och missa inte våra senaste produktlanseringar eller de senaste nyheterna från oss.