Fuud lanserar LEGENDZ – en ny kolsyrad dryck, inspirerad av gamingvärlden

STOCKHOLM, 24 feb, 2022 08.30 CET

Fuud har tagit fram ett nytt dryckeskoncept för gamers som vill ha något nyttigare att svalka sig med. Vid lansering kommer 3 smaker, var och en representerad av sin egen unika LEGENDZ-karaktär, finnas på butikshyllorna runt om i Sverige. Dryckerna kommer att finnas i utvalda butiker från och med vecka 6.

Louise Nobel, CMO på Fuud: “Med LEGENDZ vill vi erbjuda gamers ett gott och hälsosamt alternativ till energidryckerna. Vi älskar gamingvärlden och vill hylla dess historik, traditioner och alla de spel som har inspirerat oss. Vi vill visa communityt den respekt det förtjänar genom att vara ärliga och genuina i allt vi gör. Från produkt till hur vi kommunicerar.”

Communityts behov är LEGENDZ existensberättigande. Gamers behöver hålla sig lugna, fokuserade och bevara balansen i sina energinivåer för att kunna prestera på max. Därför är LEGENDZ helt fritt från tillsatser och toxiner, som till exempel socker. Dryckerna kommer i en variation av goda smaker och är i stället berikade med vitaminer som boostar din energi.

Louise Nobel, CMO på Fuud: “När man kollar på det utbud av “gamingdryck” som finns idag så består det i princip enbart av energidrycker som innehåller taurin, socker och koffein. Vi vill erbjuda ett nyttigt alternativ med hållbara ingredienser. Vår mission är att förändra energidrycksvärlden till något bättre och nyttigare. Därför erbjuder LEGENDZ bara rena och hållbara drycker. Inga toxiner. Inget fusk.”

Fuud’s vision är att vara marknadsledare i Norden inom Functional Foods till 2025. Med fokus på kvalitetsprodukter, spännande innovationer och snygg design ska vi driva marknaden framåt genom att kontinuerligt erbjuda nya och bättre alternativ inom vår kategori.

Vid lansering kommer följande smaker att finnas: APESH*T ORANGE, RASPBERRY RONIN och 8-BIT BERRY. Varje smaks unika karaktär är framtagen i samarbete med illustratören Rustan Curman och reklambyrån River. Under Q2 2022, kommer dryckerna att lanseras även i Finland och Norge.

För ytterligare information:

www.legendzdrink.com

Louise Nobel, CMO

E-mail: louise.nobel@fuudunited.com

Om Fuud-koncernen

Med visionen att vara nordisk marknadsledare 2025 samlar Fuud en rad spännande svenska varumärken inom Functional Foods under samma tak, för att med gemensam kraft utmana de befintliga spelarna inom en av livsmedelsbranschens snabbast växande kategorier.

Fuud växer genom en kombination av organisk tillväxt och förvärv med stort fokus på högkvalitativt innehåll, spännande innovationer och attraktiv design. Fuuds mål är att erbjuda nya och bättre alternativ än de som redan finns på marknaden, och samtidigt bidra till såväl bättre hälsa som ökad livskvalitet för Nordens befolkning.

Med naturligt inbyggd framåtanda, en stark och hungrig säljkår samt en rad rutinerade nyckelspelare i ledning och styrelse har Fuud skapat en balans mellan muskler, driv och erfarenhet. Inom Fuud-koncernen finns just nu följande varumärken: iQ Fuel, Homie, Beijing8, Juica, Juicekultur, Bacoccoli, Frill, Nathalie’s, Barfly, Bezzt of Nature och Legendz.

Bolaget är baserat i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market, kortnamn Fuud. FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser. Tel. +46 (0) 8 528 00 399, email info@fnca.se

Dokument

Fler nyheter

Peter Blom, VD Fuud

“Med naturligt inbyggd framåtanda, en stark och hungrig säljkår samt en rad rutinerade nyckelspelare i ledning och styrelse ska vi inta positionen som ett av Nordens ledande bolag inom Functional Foods.”

Prenumerera på våra pressmeddelanden

Anmäl dig och missa inte våra senaste produktlanseringar eller de senaste nyheterna från oss.