Fuud drar tillbaka tidigare lämnad prognos

STOCKHOLM, 8 augusti, 2022 15.00 CEST

Fuuds styrelse har idag beslutat att dra tillbaka den prognos på omsättning, kassaflöde och EBITDA för 2022 som lämnades den 27 januari 2022.

- Det är en kombination av flera orsaker som gör att vi drar tillbaka prognosen. Dels har vi likt många andra fått utmaningar med insatsvaror och förseningar i leverantörsleden. Därutöver har vi sett att kedjorna är mer restriktiva än väntat med centrallistningar, vilket av dem själva förklaras av det osäkra omvärldsläget. Med tanke på de effekter som detta får drar vi därför tillbaka prognosen. Jag ser optimistiskt på vår fortsatta resa och vi anpassar verksamheten utifrån de förutsättningar som råder på marknaden. Fuud fortsätter att växa och vi ökar distributionen av våra prioriterade varumärken.

- Peter Blom, VD Fuud AB

Denna information är sådan information som FUUD AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 8 augusti 2022 kl. 15.00 CEST.

Om Fuud-koncernen

Med visionen att bli ett ledande nordiskt företag på FMCG-marknaden med strategi att fortsätta anskaffa och utveckla nya varumärken med stabil intjäningspotential samlar Fuud en rad spännande svenska varumärken inom Functional Foods under samma tak, för att med gemensam kraft utmana de befintliga spelarna inom en av livsmedelsbranschens snabbast växande kategorier.

Fuud växer genom en kombination av organisk tillväxt och förvärv med stort fokus på högkvalitativt innehåll, spännande innovationer och attraktiv design. Fuuds mål är att erbjuda nya och bättre alternativ än de som redan finns på marknaden, och samtidigt bidra till såväl bättre hälsa som ökad livskvalitet för Nordens befolkning.

Med naturligt inbyggd framåtanda, en stark och hungrig säljkår samt en rad rutinerade nyckelspelare i ledning och styrelse har Fuud skapat en balans mellan muskler, driv och erfarenhet. Inom Fuud-koncernen finns just nu följande varumärken: iQ Fuel, Homie, Foodbox, GI-Boxen, Beijing8, Juica, Juicekultur, Bacoccoli, Frill, Nathalie’s, Barfly, Bezzt of Nature och Legendz.

Bolaget är baserat i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market, kortnamn Fuud. FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser. Tel. +46 (0) 8 528 00 399, email info@fnca.se.

Dokument

Fler nyheter

Peter Blom, VD Fuud

“Med naturligt inbyggd framåtanda, en stark och hungrig säljkår samt en rad rutinerade nyckelspelare i ledning och styrelse ska vi inta positionen som ett av Nordens ledande bolag inom Functional Foods.”

Prenumerera på våra pressmeddelanden

Anmäl dig och missa inte våra senaste produktlanseringar eller de senaste nyheterna från oss.