Fuud ingår distributions- och samarbetsavtal med Lohilo Foods AB

STOCKHOLM, 22 augusti, 2022 13.15 CEST

Fuud AB (”Fuud”) har idag ingått avtal med Lohilo Foods AB (”Lohilo”) avseende försäljnings-, logistik- och distributionstjänster (”Avtalet”). Avtalet innebär att Lohilo, genom sin rikstäckande försäljnings- och distributionsorganisation, kommer att sälja och distribuera flera av Fuuds varumärken med start 16 september. Genom Avtalet kommer flera av Fuuds varumärken att säljas genom Lohilos rikstäckande säljkår om 37 säljare, och distribueras direkt till kunderna genom Lohilos egenkontrollerade distribution.

Peter Blom, VD i Fuud säger: ”Distributions- och samarbetsavtalet med Lohilo bygger på starka kommersiella grunder. Våra två företag kompletterar varandra mycket väl när det gäller produktportfölj och geografi och vi ser därför viktiga synergivinster. Lohilos breda distributionsnätverk ger oss möjlighet att nå ut med våra varumärken i fler kanaler på ett snabbt och effektivt sätt. Lohilo gör över 300 sälj- och leveransbesök varje dag och har egenkontrollerad distribution av frysta livsmedel till cirka 1900 butiker i Sverige. Med hjälp av samarbetet med Lohilo kommer vi anpassa våra OPEX-kostnader. Kostnadsbesparingarna blir påtagliga under kvartal 4 2022 och ger full effekt med start i kvartal 1 2023. Avtalet med Lohilo är ett stort och viktigt steg för Fuuds fortsatta resa. Samarbetet ger oss den plattform vi behöver för att på ett snabbt och effektivt sätt nå lönsamhet och bidra till positivt aktieägarvärde. Jag ser fram emot vårt kommande samarbete mellan bolagen.”

Avtalet sträcker sig över 24 månader och kan därefter förlängas med 24 månader i taget. Avtalet innebär att Lohilo har exklusivitet inom försäljning och distribution för utvalda varumärken och kanaler, och Fuud kommer fortsatt att bearbeta centrala kunder via Key Account Managers.

Richard Hertvig VD i Lohilo kommenterar nyheten: “Genom uppdraget fortsätter vi vår strategi att kombinera försäljning av våra egna varumärken med distributionsuppdrag för att utnyttja våra befintliga resurser maximalt och därmed förbättra vår lönsamhet. Jag ser en stor utvecklingspotential i den produktportfölj vi tar över med synergier som gynnar båda bolagen.”

Lohilo är ett svenskt bolag verksamt inom livsmedelsindustrin. Bolaget marknadsför och säljer produkter som glass, drycker, kosttillskott och äger varumärkena Lohilo, Alvestaglass och Superfruit. Bolaget distribuerar även varumärkena Häagen-Dazs, Järnaglass, Bubbies och Halo Top på den svenska marknaden. Lohilo omsatte under 2021 248,5 MSEK och bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

Denna information är sådan information som FUUD AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 22 augusti 2022 kl. 13.15 CEST.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Blom, VD Fuud AB

Tel: +46 706 555 698

E-mail: peter.blom@fuudunited.com

Om Fuud-koncernen

Med visionen att bli ett ledande nordiskt företag på FMCG-marknaden med strategi att fortsätta anskaffa och utveckla nya varumärken med stabil intjäningspotential samlar Fuud en rad spännande svenska varumärken inom Functional Foods under samma tak, för att med gemensam kraft utmana de befintliga spelarna inom en av livsmedelsbranschens snabbast växande kategorier.

Fuud växer genom en kombination av organisk tillväxt och förvärv med stort fokus på högkvalitativt innehåll, spännande innovationer och attraktiv design. Fuuds mål är att erbjuda nya och bättre alternativ än de som redan finns på marknaden, och samtidigt bidra till såväl bättre hälsa som ökad livskvalitet för Nordens befolkning.

Med naturligt inbyggd framåtanda, en stark och hungrig säljkår samt en rad rutinerade nyckelspelare i ledning och styrelse har Fuud skapat en balans mellan muskler, driv och erfarenhet. Inom Fuud-koncernen finns just nu följande varumärken: iQ Fuel, Homie, Foodbox, GI-Boxen, Beijing8, Juica, Juicekultur, Bacoccoli, Nathalie’s, Barfly, och Legendz.

Bolaget är baserat i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market, kortnamn Fuud. FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser. Tel. +46 (0) 8 528 00 399, email info@fnca.se.

Dokument

Fler nyheter

Peter Blom, VD Fuud

“Med naturligt inbyggd framåtanda, en stark och hungrig säljkår samt en rad rutinerade nyckelspelare i ledning och styrelse ska vi inta positionen som ett av Nordens ledande bolag inom Functional Foods.”

Prenumerera på våra pressmeddelanden

Anmäl dig och missa inte våra senaste produktlanseringar eller de senaste nyheterna från oss.