Våra varumärken

Produkter med fokus på hälsa, miljö och livskvalitet

Med fokus på att fler konsumenter ska få tillgång till livsmedel av högsta kvalitet som gör gott för kropp och själ samlar Fuud en bredd av varumärken inom Functional Foods. Genom att ständigt utveckla portföljen med nya produkter och varumärken strävar vi mot den ledande positionen i Norden – samtidigt som vi bidrar till god hälsa och livskvalitet.

Scrolla ned för att läsa mer om respektive varumärke.

Beijing8: Asian Street Food – Made in Sweden

Svenska Beijing8 är ett av Europas största varumärken i den populära kategorin dumplings. Med råvaror av hög kvalitet, attraktiva tillbehör som såser, drycker och matlagningsprodukter har Beijing8 blivit vanligt förekommande på de nordiska matborden. Produkterna är svenskproducerade och säljs via dagligvaruhandeln, egna restauranger och e-handel.

Legendz: utvecklat av och för unga gamers.

Vårt mål är att påverka dryckeskategorin i stort och erbjuda ett bättre och hälsosammare alternativ än både traditionsenlig läsk och energidryck.

Legendz står för hälsosamma produkter, utan att kompromissa. Alla produkter är sockerfria, kolsyrade, berikade med vitaminer, 100% fria från koffein och taurin.

Juica: 100% juice. No more, no less

Juica är Sveriges enda Äkta Vara-certifierade varumärke inom juicer och shots. Alla juicer är fria från tillsatser, 100% kallpressade, ekologiska och självklart fulla av vitaminer. Juicas produkter säljs i dagligvaruhandeln, servicehandeln och inom hotell-, restaurang- och cateringverksamheter samt genom egen och extern e-handel.

Homie: Hjälper till att skapa vinnande vanor

Svenska Homie är ett livsstilsvarumärke som hjälper människor att skapa vinnande vanor. Genom ett attraktivt innehåll, goda smaker och snygga förpackningar hjälper Homie’s produkter till att optimera energin i vardagen. Under varumärket Homie finns en rad produkter i snabbväxande kategorier som bland annat funktionsdrycker, kosttillskott och vitaminer. Genom en perfekt kombination mellan design och funktion hjälper Homie’s produkter till att optimera både kost och hälsa – varje dag.

Nathalie’s Ekologiska: Nyttiga snacks för social hållbarhet

Nathalie’s är ett prisbelönt varumärke inom nyttiga snacks. Målet är att revolutionera värdekedjan genom att köpa in färdiga produkter utan mellanhänder från bönder i Colombia – och därigenom stärka dem och de lokala arbetarna. Sedan 2017 är företaget medlem i FN:s program UNDP – Business Call To Action. Sortimentet breddas med fler produkter som gör skillnad för bönder och entreprenörer i ursprungsländerna, allt enligt varumärkets starka hållbarhetskoncept.

Juicekultur: Sveriges ekologiska äkta frukostjuice

Juicekultur är Sveriges enda ekologiska fruktjuice som varken är värmebaserad eller tillverkad på koncentrat. Juicekultur är en äkta juice som både är ekologisk och fri från tillsatser. Den goda hållbarheten uppstår genom högtrycksbehandling. Serien finns i både klassiska smaker och nya spännande smakkombinationer.

The Barfly: Organic Fresh Juice till alla barer

Barfly är Sveriges främsta varumärke och leverantör av färska ekologiska juicer och frukt till drinkar för hotell, restauranger och barer. Produkterna är helt fria från tillsatser och får sin goda hållbarhet genom högtrycksbehandling. Med en gedigen kvalité och service är Barfly det självklara valet för alla aktörer inom HORECA (hotell, restaurang och catering).

Bacoccoli: Svensk-italienska delikatesser

Under varumärket Bacoccoli erbjuds exklusiva produkter som bidrar till både hälsa och livskvalitet. Handgjord italiensk choklad av högsta kvalitet, pasta av allra finaste sort och olivolja från oliver som handplockats och utvunnits uteslutande genom kallpressning. Samtliga produkter kommer från svenska familjen Bacoccolis egna oliv- och hästgård, vackert belägen i en liten medeltidsby i italienska Umbrien.

Frill

Frill är ett innovativt food tech-varumärke som utvecklats av forskare från Harvard. Genom en unik frysteknologi och patenterade placebo-smaker har man lyckats skapa smakrika, frysta livsmedel med krämig konsistens, helt gjorda på frukt och bär – utan att behöva tillsätta socker eller fett. Med Frills genuint nyttiga produkter får man på ett enkelt och njutbart sätt i sig mer frukt, bär och nyttiga fibrer.

Bezzt of Nature

Svenska Bezzt of Nature erbjuder nyttigare alternativ i godishyllan, sötade med honung och helt fria från palmolja. Resan började med ett recept för elitidrottare inför de olympiska spelen i London, utvecklat tillsammans med dietister och näringsforskare på Karolinska Institutet. Projektet var framgångsrikt och har nu accelererats genom en rad nya produkter inom functional food och clean eating. Med sikte på global expansion breddas utbudet i snabb takt med flera nya produkter som passar för en hälsosam livsstil för hela familjen.

iQ fuel: Ett bättre bränsle för idrottare

iQ fuel fyller ett hål på marknaden: sportdrycker som är så bra att elitidrottare både kan och vill stå bakom dem utan att vara sponsrade. Med väl valda ingredienser, goda smaker och tilltalande design är iQ fuel ett svenskt varumärke med fokus på att ta fram nästa generation produkter inom sport och hälsa. Kombinationen av kvalitativt innehåll och avsaknaden av koffein och taurin gör att iQ fuels produkter attraherar en bred målgrupp och säljs utan åldersgräns.

Strategi och vision

Fuud ska bidra till bättre hälsa, miljö och livskvalitet

Läs mer här om vår vision och strategin som ska ta oss till målet.

Peter Blom, VD Fuud

“Med naturligt inbyggd framåtanda, en stark och hungrig säljkår samt en rad rutinerade nyckelspelare i ledning och styrelse ska vi inta positionen som ett av Nordens ledande bolag inom Functional Foods.”

Prenumerera på våra pressmeddelanden

Anmäl dig och missa inte våra senaste produktlanseringar eller de senaste nyheterna från oss.